سرگذشت حاجی بابای اصفهانی (The Adventures of Hajji Baba of Isphahan) عنوان کتابی داستانی است که به شرح زندگانی فردی همنام با عنوان کتاب میپردازد.
نویسنده کتاب جیمز موریه مأمور سیاسی دولت انگلستان در دوران سلطنت فتحعلیشاه است. وی در مقدمه کتاب نوشته که این کتاب شرح زندگی فردی است که به دست او سپرده شده و او تنها آن را به انگلیسی ترجمه کردهاست، اما اعتقاد بر آن است که نویسنده این رمان خود اوست. این داستان در سال ۱۸۲۴ میلادی در لندن منتشر شدهاست.
رمان شرح احوالات دلاکزادهٔ ادب آموختهای است از اهالی اصفهان که در جوانی به خدمت یک تاجر ترک درآمده و پس از ماجراهایی طولانی به دربار قاجار راه مییابد و گزارشی از فساد اداری و شرایط اجتماعی این دوره به دست میدهد. موریه چهار سال بعد کتاب دیگری ذیل عنوان حاجی بابا در لندن را منتشر ساخت که در واقع قسمت دوم این مجموعهاست.
موضوع(ها):
ایران - اوضاع اجتماعی - قرن ۱۳ ق. - داستان
ایران - تاریخ - قاجاریان، ۱۱۹۳ - ۱۳۴۴ق. - داستان
داستانهای انگلیسی - قرن ۱۹م.
۴۴۲ صفحه
ارسال دیدگاه
BehroozZZZ
سرگذشت حاجی بابای اصفهانی، یه حالت زندگینامه ای داره که از زمان قاجار اطلاعات خوبی به آدم میده، سبک زندگیشون، کارشون، آداب و رسومشون و... جالب این که این کتاب در واقع اولین رمانیه که به زبان فارسی نوشته شده، چون تا قبلش همه کتابها خیلی قلمبه سلمبه نوشته میشده. اما نکته مهم کتاب اینه که خیلی دقیق روحیات ایرانی رو بازنگری کرده و باعث تاسفه که خیلی صفات ناخوشایندی که تو وجودمون هست و حتی بهش افتخار میکنیم، ریشه خیلی قدیمی داره.
1398-07-30mryshahr
خيلي داستان قشنگ و شيوايي بود. لذت بخش بود...
1398-07-23